Eitempera is een zeer arbeidsintensieve techniek. Ik maak mijn tempera zelf, met pigmenten en eigeel. Ook de ondergronden en het gesso maak ik zelf. Vaak gebruik ik bladgoud op rode bolus. Hiervoor volgde ik een icoonopleiding bij Johan Meijer, Aktie en Ontmoeting Oosterse Kerken en een opleiding Oude schilderstechnieken bij Luuk Stofferis.

uit 2008 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Back to the Woods

2018

Vrouw met sjaal in eitempera en bladgoud. Suggestie van woud.

Woman in the Garden

2018

Vrouw in de tuin, eitempera en bladgoud.

The great wide Open

2016

Gevleugelde. Eitempera en bladgoud.

Black Magic Woman

2015

Black Magic Woman is ontstaan uit een combinatie van 3 dromen. Geschilderd op paneel met eitempera en bladgoud.

Diving Gold

2008

2 luik, uitgevoerd in Eitempera en bladgoud op paneel. Het werk is gebaseerd op 2 dromen. Ik dook stukken goud op, die zich bevonden op de bodem van een ven in Brabant en een vogeldroom, die gecombineerd zijn.

Valkenier

2008

Eitempera met bladgoud. Ik droomde veel over vogels, wat omgezet werd in de vrouwelijke valkenier.

Blauwe Mantel

2008

Eitempera en bladgoud op paneel. Dit werk is gebaseerd op 2 beschermingsdromen. Droom 'de blauwe mantel'- die ik omkreeg - en 'de reigers'- die mijn rivier beschermden -. Met symbolen uit meditatie heb ik middels spel en toeval de achtergrond gecomponeerd.

Ngalyods Golden Egg

2008

Eitempera op paneel.Ik droomde veel over vruchtbaarheidssymbolen; eieren en slangen. De beeldelementen in het werk zijn ontstaan via meditatie en tot een geheel gecomponeerd middels toeval en spel.

Secret Sacrefice

2008

Eitempera op paneel. Geheim Offer. Een offerschaal met meditatievormen en 2 slangen die zich oprollen, voorstellende een periode die ten einde loopt.

Lentevrouw

2008

Eitempera, met lijnolie toevoeging. Dit is een meditatiebeeld; de Lentevrouw een vruchtbaarheidsbeeld. Ze ontwaakt na de winter. Verder vele meditatie-symbolen, waarmee ik middels spel, vlak en kleur een achtergrond gecomponeerd heb.

Ladyknight

2008

Eitempera op paneel. Ladyknight of Summer. Dit werk is gebaseerd op een droombeeld 'de strijdbare vrouw'; de vrouwelijke ridder, maar ook de zomer in de vrouw. Alle geabstraheerde figuren die in het werk voorkomen zijn verkregen uit meditatie. Hiermee is middels spel en toevalsaspect de achtergrond gecomponeerd.

Watery Games

2008

Eitempera op paneel. Dit werk is een meditatie op het onderwerp water. De verkregen beeldelementen zijn middel spel en toeval gecomponeerd tot een geheel

Secrets in the Sand

2008

Eitempera op paneel. In the outback van Australie, waar ik tijdens mijn 2de reis 3 maaden vertoefde, maakte vooral de oude grond veel indruk op me. De ogenschijnlijk dode rode grond krioelde in feite van leven. Sporen van insecten slangen, lizzard en andere dieren. Thuis gekomen haalde ik het terug via meditatie en componeerde ik dit schilderij op Aboriginalmuziek.

Dreamtime Toys

2008

Eitempera. In dit werk ben ik uitgegaan van het kleurenpalet, die Aboriginals in hun rotsschilderingen gebruiken. Op mijn reizen naar Australie mocht ik deze bewonderen. Het werk bestaat uit symbolen verkregen uit meditatie. Middels spel en toeval werd het werk gecomponeerd op Aboriginalmuziek.